Inhoud van de cursus

De cursus Relaxed Bevallen is gericht jou en je partner, om jullie samen voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje. Deze cursus is erg compleet omdat deze naast de uitleg over wat er gebeurt in je lichaam, je ook leert dat wat er in je hoofd gebeurt net zo belangrijk is.

Je hebt de goede “mindset” nodig om fijn te kunnen bevallen. Met de oefeningen die ik jou en je partner ga leren zorg je ervoor dat je goed voorbereidt wordt op de bevalling. Ik gebruik hiervoor hypnobirthing technieken en mindfulness technieken.

Voorbeelden van wat er o.a. aan bod komt:

  • Creëer een positieve Mindset over bevallen
  • Ontspannings-, ademhalings- en hypnosetechnieken
  • Geboortevoorkeuren (plan) opstellen
  • Mindfulness & Loslaten van beperkende gedachten
  • Het geboorteproces in detail & voorkomen van medische interventies

Hypnobirthing

Het kllinkt waarschijnlijk een beetje gek maar het is niets anders dan een dankbare, ontspannen en stressvrije manier van bevallen. Deze methode komt uit Amerika en is wereldwijd succesvol geworden omdat het veel vrouwen heeft geholpen om relaxed te kunnen bevallen zonder angst, stress of hevige pijn. Met de hypnobirthing technieken die bij de cursus Relaxedbevallen worden aangeleerd kun je je lichaam in een hele diepe ontspanning brengen en angst loslaten. Dit zorgt ervoor dat je de aanmaak van endorfine (natuurlijke pijnstillers die je lichaam tijdens de bevalling aanmaakt) vergroot. Hierdoor kun je je kindje rustiger, comfortabeler en met een positieve mindset op de wereld zetten.

Mindfulness

Dit sluit enorm goed bij aan bij hypnobirthing. Je leert beter te voelen en accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling en hoe je positief kunt omgaan met een bevalling die anders verloopt dan je had gewenst. Ook je partner heeft hier veel baat bij! Relaxedbevallen is een leuke en inspirerende cursus die zeker niet zweverig is maar zeer informatief en praktisch. Jij en je partner leren alles dat je moet weten over de bevalling en vooral hoe je dit dankzij hypnobirthing en mindfulness geen stressvolle en zeer pijnlijke gebeurtenis kunt laten zijn maar een bijzondere levenservaring waar jullie positief op terug kunnen kijken.

Docent:

Wendy van der Zanden, doula en docent relaxed bevallen

Cursusdag:

Maandagavond

Aantal lessen:

5 van circa 2,5uur

Kosten:

€225,00 | Informeer bij je zorgverzekering voor een vergoeding, Deze kan oplopen tot wel €200,00.

Contact:

doula4life@outlook.com

Inschrijven Relaxed bevallen

Welkom!

Femke Calamaris
Femke Calamaris
Femke Calamaris
  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren