Coranavirus

Lieve Zwangeren en partners, het Coronavirus- (COVID 19) houdt ons, ook na de zomer, nog volop in de greep. Dat is niet fijn. Het betekent dat onze verloskundige zorg nog steeds aangepast blijft en dat er soms zelfs extra of strengere maatregelen nodig zijn. Dit alles om de zorg voor jou en je zwangerschap of pasgeboren baby zo veilig mogelijk te houden, maar ook om onszelf als zorgverlener te beschermen.

Samen met alle verloskundigenpraktijken in de regio rondom ziekenhuis Bernhoven, het ziekenhuis zelf en de kraamzorgorganisaties wordt goed gekeken hoe we het beste en het veiligste zorg kunnen bieden in deze Coronatijd. Op deze pagina informeren wij je hierover. Omdat de verspreiding van het virus steeds verandert en de inzichten veranderen, veranderen ook de adviezen regelmatig. Houd daarom deze pagina in de gaten en lees de cliënten updates door. Zo blijf je goed op de hoogte.

Wij vinden het heel belangrijk dat je jezelf veilig en gehoord voelt in je zwangerschap. De regels die wij (moeten) volgen zijn voor jullie niet gemakkelijk. Je beleeft je zwangerschap in coronatijd anders of ervaart teleurstelling of gemis door de aangepaste begeleiding tijdens je zwangerschap, bevalling of kraambed. Je had het je zo anders voorgesteld misschien. Weet dat wij áltijd voor jullie klaar staan en samen met jullie willen kijken naar wat voor jullie de beste zorg en begeleiding is.

Dus: Heb je vragen over het corona virus of de aangepaste zorg? Wil je toch liever samen met je partner op controle komen of is een telefonisch afspraak voor jou niet prettig? Ben je meer ongerust vanwege het virus? Geef het bij ons aan. Bel met onze assistente of bespreek het met één van ons op het spreekuur. Samen komen we tot een oplossing!

NB: Het RIVM geeft aan dat de infectie met het virus hetzelfde verloop heeft bij zwangere vrouwen als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. Op dit moment gelden er dus voor zwangeren, kraamvrouwen en pasgeborenen nog geen specifieke maatregelen.

Meer informatie: