Coranavirus

Op dit moment heerst er in Nederland een Coronavirus- (COVID 19) pandemie. Dat betekent dat veel mensen binnen een korte tijd hetzelfde virus hebben.

Het RIVM geeft aan dat de infectie met het virus hetzelfde verloop heeft bij zwangere vrouwen als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met dit virus. Op dit moment gelden er dus voor zwangeren, kraamvrouwen en pasgeborenen nog geen specifieke maatregelen.

Gezien het belang om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, hebben wij kritisch gekeken hoe wij onze zorg hier zoveel mogelijk naar kunnen inrichten. Dit betekent een aantal (grote) aanpassingen, zodat de nodige zorg door blijft gaan met zo min mogelijke kans op verspreiding. Dit alles om de zorg voor jou en je zwangerschap of pasgeboren baby zo veilig mogelijk te houden, maar ook om onszelf als zorgverlener te beschermen.

Samen met alle verloskundigenpraktijken in de regio, ziekenhuis Bernhoven en de kraamzorgorganisaties zijn er afspraken gemaakt omtrent het Coronavirus. Op deze pagina informeren wij je hierover. Omdat de situatie snel verandert, veranderen ook adviezen snel. Houd daarom deze pagina in de gaten en lees de documenten hieronder goed door.

Meer informatie: