Hoera, een positieve test!

Hoe gaat het nu verder, wat kan je verwachten? Een nieuwe tijd breekt aan, een tijd vol verwachting, maar zeker bij je eerste kind, ook een periode met vele vragen!

Wij vinden het belangrijk dat je tijdens je zwangerschap een vast contactpersoon hebt. Iemand die helemaal op de hoogte is van je (medische) historie en met wie je vertrouwd raakt dankzij vaste contactmomenten: jouw contactpersoon, je casemanager.

Natuurlijk kun je bij alle verloskundigen op het spreekuur terecht met al je vragen. Maar ook op deze website vind je veel informatie over het verloop van je zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken.

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren

Alles over de zwangerschap

De eerste afspraak

Een positieve test! Na de eerste echo rond 8 weken vindt het intakegesprek plaats. Hier lees je wat je van dit gesprek kan verwachten en wat je zelf ter voorbereiding kunt doen.

Belinstructies

Je hele zwangerschap zijn wij bereikbaar voor al je vragen. Lees hier hoe je ons kunt bereiken en in welke situaties je zeker contact moet leggen.

Gezonde zwangerschap

De manier waarop je leeft, eet en beweegt, heeft invloed op je baby. Het is dus belangrijk hierop te letten tijdens je zwangerschap.

Onderzoeken

Naast de echo’s die in onze praktijk plaatsvinden vindt er ook bloedonderzoek plaats. Daarnaast kun je ervoor kiezen om te laten onderzoeken of er een verhoogde kans is op een aangeboren afwijking bij je kindje.

Uitwendige versie

Ligt je kindje in een stuitligging? Met een uitwendige versie kan je verloskundige je baby proberen te draaien naar een hoofdligging.

Wat te regelen?

Het is belangrijk om in je zwangerschap een aantal zaken te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van kraamzorg of het erkennen van jullie kindje.

Zwangerschapscontroles

In je zwangerschap kom je regelmatig bij ons op controle. Bij de intake wordt voor iedere zwangeren een eigen ‘zorgpad’ opgesteld. Naast de individuele controles bieden wij ook Centering Pregnancy.

Centering Pregnancy

Centering Pregnancy is een andere vorm van prenatale zorg. In plaats van individuele controles kun je kiezen voor bijeenkomsten met een groep van 8 tot 12 zwangeren met een vergelijkbare zwangerschapsduur.

Folders zwangerschap

Zorgkosten: van zwanger tot kraamtijd
Download
Het voeden van je baby
Download