Je kunt voor echoscopie in onze eigen praktijk te terecht. We maken standaard 4 echo’s in je zwangerschap, waarvan je altijd een fotoprint mee krijgt.

Vitaliteitsecho

Deze vroege echo vindt plaats bij 8 weken. We kijken of het hartje klopt en hiermee bevestigen we je zwangerschap. Vaak kunnen we zien of er sprake is van een eenling of meerling. Om het goed te kunnen zien is in deze periode meestal een inwendige echo nodig.

Termijnecho

Rond 11-12 weken bepalen we je uitgerekende datum. Deze echo kan bijna altijd via je buik gemaakt worden.

Groeiecho

We bepalen de groei van je baby door het doen van verschillende metingen. We maken deze echo rond 31 weken.

Liggingsecho

Er wordt bij 35-36 weken gekeken of de baby met het hoofdje naar beneden ligt, of dat er sprake is van een stuitligging.

Bij bloedverlies of wanneer de placenta (moederkoek) te laag ligt, wordt een extra echo gemaakt.Naast deze 4 echo’s kun je gebruik maken van de 13 wekenecho en/of de 20 wekenecho. Deze medische echo’s worden per 01-01-2024 ook in onze praktijk gemaakt door hiervoor gespecialiseerde echoscopisten.

Miskraam

Soms gaat het mis en blijkt je zwangerschap niet goed te zijn. Een miskraam is het verlies van een zwangerschap voor 16 weken. Een miskraam brengt verdriet en onzekerheid met zich mee. We zullen jullie hierin bijstaan en begeleiden. Meer informatie over het verloop van een miskraam en de behandeling hiervan kun je lezen op de website van DeVerloskundige. Op de website van DeGynaecoloog kun je duidelijke informatiefilmpjes bekijken.

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren