Hoera jullie zijn papa en mama, jullie wondertje is geboren! Na maanden van verwachting is het nu tijd om bij te komen, te genieten en kennis te maken met jullie kindje.

Een nieuwe fase breekt aan, het ouderschap, met alle gevoelens, vragen en emoties die daar bij horen. Je bent niet alleen. In de eerste week na je bevalling, het kraambed, word je bijgestaan door de kraamverzorgster en door ons. Samen begeleiden wij jullie bij de eerste stappen van het ouderschap.

Het kraambed start na de geboorte van jullie kindje en eindigt op de 8e of 10e dag na de geboorte. Wij komen in deze periode regelmatig op visite en controleren hoe het met jou en de baby gaat. Wanneer je in het ziekenhuis bent bevallen, starten deze visites de dag nadat je thuis gekomen bent. Na het kraambed hebben jullie genoeg informatie en kennis gekregen om zelfstandig voor jullie kindje te kunnen zorgen en ben je vaak voldoende herstelt om je dagelijkse ritme weer op te pakken.

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren

Alles over het kraambed

Aangifte

Het is wettelijk bepaald dat ieder kind binnen 3 dagen, waarvan minimaal 2 werkdagen, aangegeven moet worden bij de gemeente waarin het kind is geboren.

Voeding voor je kindje

Tijdens de zwangerschapscontroles praten we met je over de voeding voor jullie kindje. Graag horen we je wensen en/of vragen en geven we voorlichting over de mogelijkheden.

Kraamzorg

De kraamverzorgster heeft een belangrijke rol in het kraambed. Zij leert jullie onder andere alles over de verzorging van jullie kindje en ondersteunt jullie hierbij.

Kraambedvisites

Wij bezoeken jullie gedurende het kraambed een aantal keer thuis om te zien en horen hoe het met jullie gaat. Ook doen we diversen controles bij zowel moeder als kind.

Na een keizersnede

De eerste dagen na de keizersnede verblijf je in het ziekenhuis, meestal mag je rond de 3e dag naar huis. Daar controleren wij samen met de kraamverzorgster je herstel en geven je adviezen.

Nacontrole

Zes weken na je bevalling kom je bij ons op de praktijk terug voor een nacontrole. We horen graag hoe het nu met jou en je baby gaat en we doen een aantal controles.

Folders Kraambed

Koortslip
Download
Net bevallen: hoe herstelt je bekkenbodem?
Download
Net bevallen en anticonceptie
Download