Na al die maanden wachten is het zover, je gaat bevallen, jullie kindje wordt geboren. Eén van de meest bijzondere ervaringen in jullie leven. Maar natuurlijk is bevallen ook erg spannend.

Wij zijn er op die bijzondere dag om jullie te begeleiden en bij te staan. Samen met jullie willen we zorgen voor een zo goed mogelijk verloop van de bevalling. Daarvoor is een goede voorbereiding en het bespreken van jullie wensen belangrijk. Bij 28 en 37 weken bespreek je de bevalling met je casemanager op het spreekuur.

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren

Alles over de bevalling

Voorbereiden op je bevalling

Om samen goed voorbereid te zijn op de bevalling zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt een cursus volgen, een bezoek brengen aan de Zwangeren Zaterdagen of informatie lezen.

Geboorteplan

Het schrijven van een geboorteplan is een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling, van elkaar en van de zorgverleners die erbij zullen zijn.

Belinstructies

Je bevalling kan op verschillende manieren beginnen: met weeënactiviteit of met het breken van de vliezen. Bij de controle van 37 weken bespreken we met je wanneer je ons belt als de bevalling begint.

Benodigdheden

Wat je zeker in huis moet halen als voorbereiding op de bevalling en voor de geboorte van jullie kindje lees je hier.

Plaats van bevallen

In Nederland kun je -in principe – kiezen voor een thuisbevalling of een verplaatste thuisbevalling in het ziekenhuis. Waar je gaat bevallen is jullie keuze. Het belangrijkste is dat je daar bevalt waar jij je het meest op je gemak en veilig voelt.