Waar je wilt bevallen is jullie keuze. Het belangrijkste is dat je daar bevalt waar jij je het meest op je gemak en veilig voelt. Tijdens de zwangerschap wordt met jullie besproken waar en hoe je graag zou willen bevallen.

Thuisbevalling

Wanneer zwangerschap en bevalling zonder problemen verlopen, mag de baby vanaf 37 weken thuis, veilig in je vertrouwde omgeving, geboren worden. De dienstdoende verloskundige zal je tijdens je bevalling begeleiden. Zij wordt hierbij geassisteerd door een kraamverzorgster.

Poliklinische / verplaatste thuisbevalling

In Ziekenhuis Bernhoven bestaat de mogelijkheid aldaar te bevallen zonder medische indicatie, dit noemen we een poliklinische bevalling. Ook dan vindt de bevalling onder leiding van de dienstdoende verloskundige plaats, met assistentie van een kraamverzorgster. Ongeveer twee uur na de geboorte van je kindje, ga je weer naar huis. De kraamverzorgster gaat met je mee. Kijk na of de kosten voor een poliklinische bevalling door je zorgverzekeraar worden vergoed.

Een kijkje nemen op de verloskamers in ziekenhuis Bernhoven? Kom naar de Zwangeren Zaterdagen of bekijk hieronder het filmpje.

Welkom!

Anita Calamaris
Anita Calamaris
Anita Calamaris
  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren