Waar je wilt bevallen is jullie keuze. Het belangrijkste is dat je daar bevalt waar jij je het meest op je gemak en veilig voelt. Tijdens de zwangerschap wordt met jullie besproken waar en hoe je graag zou willen bevallen.

Thuisbevalling

Wanneer zwangerschap en bevalling zonder problemen verlopen, mag de baby vanaf 37 weken thuis, veilig in je vertrouwde omgeving, geboren worden. De dienstdoende verloskundige zal je tijdens je bevalling begeleiden. Zij wordt hierbij geassisteerd door een kraamverzorgster.

Poliklinische / verplaatste thuisbevalling

In Ziekenhuis Bernhoven bestaat de mogelijkheid aldaar te bevallen zonder medische indicatie, dit noemen we een poliklinische bevalling. Ook dan vindt de bevalling onder leiding van de dienstdoende verloskundige plaats, met assistentie van een kraamverzorgster. Ongeveer twee uur na de geboorte van je kindje, ga je weer naar huis. De kraamverzorgster gaat met je mee. Kijk na of de kosten voor een poliklinische bevalling door je zorgverzekeraar worden vergoed.

Een indruk krijgen van de verloskamers in ziekenhuis Bernhoven? Bekijk hieronder het filmpje.

Medische bevalling

Er kunnen redenen zijn waardoor je in het ziekenhuis moet bevallen. Deze redenen kunnen voor de zwangerschap bekend zijn of tijdens je zwangerschap of bevalling ontstaan. Een verloskundige van het ziekenhuis begeleidt je bevalling. Zij wordt geassisteerd door een verpleegkundige. Tijdens de bevalling wordt jouw conditie en die van jullie kindje goed in de gaten gehouden. Dit laatste gebeurd met een CTG (hartfilmpje).

Heb je een medische reden voor een inleiding of keizersnede? Je gynaecoloog bespreekt tijdens je zwangerschap het plan voor de bevalling. Klik hier voor informatiefilms over het inleiden van de bevalling.

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren