Om samen goed voorbereid te zijn op de bevalling zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt een cursus volgen, een bezoek brengen aan de Zwangere Zaterdag of informatie lezen.

Zwangerschapscursus

Na het volgen van een zwangerschapscursus ben je vaak beter voorbereid op je bevalling. Je kunt een cursus alleen of samen met je partner volgen. In ons cursuscentrum kun je terecht voor verschillende soorten cursussen.

Ga naar cursussen

Zwangeren Zaterdagen

Ieder kwartaal  vindt er een “Zwangeren Zaterdag” plaats voor zwangeren die meer informatie wensen over de aankomende bevalling. Deze voorlichting vindt plaats middels een online webinar. De Zwangeren Zaterdagen worden georganiseerd door alle verloskundige praktijken uit de regio van ziekenhuis Bernhoven, de afdeling Verloskunde en de verpleegkundigen van de kinderafdeling van ziekenhuis Bernhoven en de regionale kraamzorgorganisaties.  Zij maken allen deel uit van samenwerkingsverband KIEM, geboortezorg Meijerij en Maashorst.

Lees verder

Informatie op internet

Op de website deverloskundige.nl vind je informatie over hoe je je kunt voorbereiden op je bevalling. Je vindt hier folders en informatieve filmpjes die gaan over het verloop van een normale bevalling, hoe je je kunt voorbereiden en hoe om te gaan met pijn. Als voorbereiding op het gesprek over de bevalling met je casemanager bij 28 weken, adviseren we je deze informatie te lezen.

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren