Door het volgen van een zwangerschapscursus krijg je meer informatie en ben je beter voorbereid op wat gaat komen. Een goede voorbereiding zorgt er voor dat je met een beter gevoel zwanger bent en met vertrouwen je bevalling in gaat. Je kiest zelf welke cursus het beste bij je past. Je kunt een cursus volgen in groepsverband of samen met je partner.

Inschrijven

In ons cursuscentrum worden diverse cursussen gegeven op het gebied van zwangerschap, geboorte en jonge kinderen. De meeste cursussen worden wekelijks en op een vaste dag gegeven. Je schrijft je online in voor een cursus. Je inschrijving gaat direct naar de betreffende cursusleidster. Bekijk hieronder ons aanbod.

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren

Cursussen

PowerMama Training

De lessen zijn voor vrouwen die willen (blijven) sporten tijdens de zwangerschap. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Zwangerschapscursus voor aanstaande moeders

Deze cursus is beter bekend onder de naam ‘zwangerschapsgym’ en wordt gegeven door Gonny van Zutven.

Zwangerschapscursus met partner

De zwangerschapscursus met partner is bedoeld om jou samen met je partner goed voor te bereiden op de bevalling en op jullie nieuwe rol als ouders. En dat in slechts 3 avonden!

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga met een beetje ZwangerFit! Een cursus met aandacht voor eigen lijf. Hoe ga je daar verstandig mee om tijdens de zwangerschap en word je bewust van de veranderingen die je lichaam doormaakt.

Zwangerschapsmassage (prenataal)

Een massage van je rug-nek-schouder-been-kuit-voeten en bilspieren. Omdat je klachten hebt of ‘zomaar’. Totale ontspanning, liggend op je buik op een speciale zwangerschapsmassagebank.

Postnatale cursus (nagym)

Een aantal weken na de bevalling wordt er in groepsverband flink geoefend op muziek, om de bekkenbodemspieren, bilspieren, buikspieren en rugspieren weer in conditie te krijgen!

Basistraining Eerste hulp aan kinderen

Nu je zelf (bijna) ouder bent, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren)

Babymassage

Babymassage is een eenvoudige en leuke manier om contact te hebben met je baby. In deze cursus wordt gemasseerd volgens de Shantala methode.

Zing, Speel en Gebaar

Tijdens deze cursus leer je op een speelse manier de babygebarentaal. Met muziek, rijm en liedjes wordt geleerd hoe je samen met je baby de babygebaren kan gebruiken.

Baby-yoga

Baby- yoga is “ontspanning en plezier voor 2”, een combinatie van yoga-oefeningen, baby-gym en spelmassage.