De cursus “Zing, Speel en Gebaar” is bestemd voor baby’s / dreumesen vanaf 9 maanden tot 2 jaar. Tijdens deze cursus leer je op een speelse manier de gebarentaal. Met muziek, rijm en liedjes wordt geleerd hoe je samen met je baby de babygebaren kan gebruiken.

Het plezier staat voorop en met behulp van instrumenten (geschikt voor de kleinste handjes) en met de gebaren zijn het 6 muzikale lessen, waarin ongeveer 100 babygebaren aan bod komen. Deze zijn gebaseerd op de officiële Nederlandse gebarentaal. De thema’s zijn o.a. eten & drinken, (boerderij)dieren, wandelen, bedtijd en bad & aankleden.

Babygebarentaal is geen nieuwe taal en het wordt altijd gebruikt naast het gesproken woord. Tijdens het maken van een gebaar zul je als ouder ook steeds het woord uitspreken. Het kindje kan via gebaren de gedachten, wensen en gevoelens uitdrukken, tot het kan praten.

Het geeft voor de ouders ook een extra dimensie aan de relatie met het kind. Door je baby al op zo’n vroege leeftijd in staat te stellen zijn gevoelens en gedachten te uiten, draag je bij aan het plezier dat je hebt aan communiceren met je baby, aan de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen.

Docent:

Gonny van Zutven, fysiotherapeute

Cursusdag:

zaterdagochtend

Aantal lessen:

4

Kosten:

€60,00 Dit is incl. het boek “Zie je wat ik zeg?” van Nadine Meijer t.w.v. € 19,95

Meer informatie

Voor meer informatie, neem gerust contact op met Gonny v. Zutven. Tel.: 0413-476894 www.gonnyvanzutven.nl

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren