De zwangerschapscursus met partner is bedoeld om jou samen met je partner goed voor te bereiden op de bevalling en op jullie nieuwe rol als ouders.

Samen sta je voor een grote verandering: jullie gaan ouders worden! Je kijkt samen uit naar de geboorte, maar jullie hebben ook vragen en onzekerheden. Tijdens de cursus ondersteunen we jullie met praktische informatie en leren jullie technieken die je bij de bevalling kunt toepassen.

Inhoud van de cursus

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Tijdens deze korte zwangerschapscursus ( 3 lessen van 2 uur) is er aandacht voor: het begin van de bevalling, de ontsluitingsfase, omgaan met pijn, de persfase, mogelijke ingrepen en vooral ook ontspannings- en ademhalingsoefeningen. De partner krijgt adviezen en tips om zijn of haar vrouw tijdens de bevalling goed te kunnen begeleiden en steunen. Je wordt samen voorbereid op de geboorte van jullie kindje. Het feit dat er veel aandacht is voor de ondersteunende rol van de partner, wordt door veel aanstaande moeders (en vaders) als erg geruststellend ervaren.

Ook echtparen die hun tweede of derde kindje verwachten zijn natuurlijk van harte welkom. Fijn om even samen bewust bezig te zijn met de komst van deze baby.

Docent:

Gonny van Zutven, fysiotherapeute

Cursusdag:

woensdagavond

Aantal lessen:

3 (2 uur per avond)

Kosten:

€ 85,00 (informeer bij je zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding)

Contact:

gonnyvanzutven@gmail.com

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren

Inschrijven Zwangerschapscursus met partner