Inhoud

Massage helpt je vitaler te voelen in de zwangerschap. Zeker bij het voorkomen van zwangerschap gerelateerde klachten zoals rug-, nek-, schouder- en andere spierproblemen kan een massage deze klachten verlichten. Het maakt je spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en je hoofd komt even helemaal tot rust. De massage verbetert de doorbloeding, wat ten goede komt aan je baby.

Wat de ontspanning verhoogt is dat je bijna een uur lang eindelijk weer eens op je buik kunt liggen, op een speciale zwangerschapsmassagebank, terwijl je rug-nek-schouder-been-kuit-voeten en bilspieren worden gemasseerd.

Massage na de bevalling (postnataal)

Na de bevalling versnelt een massage het herstel van je lichaam. Je spieren, die extra belast worden door een veranderde houding- en bewegingspatroon, worden vaak vermoeid en gespannen. Een massage helpt te ontspannen door de bloedcirculatie in de spieren te stimuleren en daardoor de afvalstoffen sneller te laten afvoeren. Na ongeveer 4 weken na de bevalling mag je weer gemasseerd worden. Indien er sprake was van een keizersnede: 6 weken na de bevalling.

Hoe gaat in zijn werk?

Tijdens de massage wordt je afgedekt met warme handdoeken op de plaatsen waar je niet gemasseerd wordt. De oliën die ik gebruik zijn puur natuurlijk. Graag zelf 2 badlakens en 5 kleinere handdoeken meebrengen!

Zwangerschapsdocente en -masseuse:

Astrid Rath

Data:

In overleg met Astrid Rath

Tarief:

€ 60,00 voor 45 minuten

Contact:

astridrath@gmail.com

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren