Calamaris heeft één telefoonnummer voor al je vragen: 0413-342241, hierop zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Niet dringende zaken

Voor niet dringende zaken is de praktijk op spreekuurdagen te bereiken van 08.00-11.00 uur, van 13.00u-14.00u en van 15.00u-16.00u. Je krijgt de assistente aan de lijn, zij beantwoordt je vragen of overlegt met de verloskundige. Denk hierbij aan:

  • het maken of verzetten van een afspraak
  • niet dringende vragen
  • het aanvragen van een zwangerschapsverklaring of herhaalrecept

Dringende zaken / bevalling

Voor bevallingen, spoedvragen en vragen die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur, kan je ons 24 uur per dag bereiken. Ook hiervoor geldt bovenstaand telefoonnummer (0413-342241). Wanneer je buiten spreekuurtijden belt maken we gebruik van een doorschakelsysteem, waarbij je automatisch doorverbonden wordt met de dienstdoende verloskundige. Deze doorschakeling duurt circa 30 seconden, blijf aan de lijn.

Is er een storing bij KPN of kun je ons niet bereiken via het praktijknummer? Laat dan de dienstdoende verloskundige oproepen via ziekenhuis Bernhoven op telefoonnummer 0413-404040. Vraag naar de verloskundige van Calamaris.

Spreekuurtijden

Spreekuren bij Calamaris zijn op afspraak. We hebben spreekuur van maandag tot en met donderdag, zowel in de ochtend als in de middag. Daarnaast bieden we wekelijks avondspreekuren. De afspraken worden in overleg met jullie gepland. We stemmen de afspraken en de duur ervan af op je persoonlijke situatie en wensen. Wanneer je mee doet met Centering Pregnancy liggen de controle momenten al vast. Deze dagen en tijden krijg je aan het begin van je zwangerschap mee wanneer je jezelf opgeeft voor Centering.

Hartje luisteren

De eerste weken van je zwangerschap zijn vaak spannend. Je voelt je baby nog niet bewegen en het horen van het hartje stelt je gerust. Wij begrijpen dat als geen ander. We bieden je daarom de mogelijkheid om naast de gewone controles op spreekuurdagen binnen te lopen om het hartje te luisteren. Dit kan tot ongeveer 20 weken zwangerschap. Wil je naast het horen van het hartje vragen of klachten met ons bespreken, plan dan een extra afspraak op het spreekuur. We hebben dan wat meer tijd.

No-Show Tarief

Mocht je verhindert zijn voor je afspraak, dan vragen we je om dit minimaal 24 uur van te voren bij de assistente aan te geven. Dit kan telefonisch of per mail. Kun je niet op je eerste afspraak komen, dan verzoeken we je dit 48 uur van te voren aan te geven in verband met de extra tijd die daarvoor gepland staat. Meldt je je niet tijdig af, dan zijn we genoodzaakt om een no-show tarief in rekening te brengen. Deze kosten zijn €25 en worden niet vergoed door je verzekeraar. Het “no show tarief” is landelijk vastgesteld en geldt ter dekking van de administratieve kosten.

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren