Tijdens de zwangerschapscontroles praten we met je over de voeding voor jullie kindje. Graag horen we je wensen en/of vragen en geven we voorlichting over de mogelijkheden. Natuurlijk is het aan jou welke voeding je straks aan jullie kindje gaat geven, je krijgt van ons de hulp die je daarbij nodig hebt.

Borstvoeding

Borstvoeding geven is het (bio)logische vervolg op zwanger zijn en bevallen: jouw lichaam is erop voorbereid om melk maken en te geven. Toch wil je je misschien voorbereiden.

Kunstvoeding

Indien je geen (volledige) borstvoeding mag, kan, of wil geven is kunstvoeding (flesvoeding) het alternatief. Wat dien je in huis te halen ? En hoe bereid je kunstvoeding?

Het klieven van de tongriem

Een kort tongriempje kan leiden tot problemen bij het goed drinken aan de borst of uit de fles. Het klieven van het tongriempje is een eenvoudige ingreep waarmee deze problemen verholpen kunnen worden.

Lactatiekundige

Jolijn van der Locht is lactatiekundige en bereikbaar voor cliënten van Calamaris. Ze is borstvoedingsspecialist en je kunt haar inschakelen voor zorg op maat in allerlei borstvoedingssituaties.

Folder

Het voeden van je baby
Download