In je zwangerschap kom je regelmatig bij ons op controle. In het begin om de 4-5 weken, in de laatste maand van je zwangerschap zien je we elke week.

Hartje luisteren

Iedere controle luisteren we naar het hartje van je baby. Vanaf 12 weken kunnen we het hartje door je buik horen. In de eerste maanden van je zwangerschap, waarin je je baby nog niet of beginnend voelt bewegen begrijpen we dat het fijn kan zijn het hartje van je kindje wat vaker te horen. Je bent tot 24 weken van harte welkom om overdag binnen te lopen om het hartje te luisteren.

In de spreekkamer

Wanneer je op controle komt mag je jezelf wegen en zal de assistente een nieuwe afspraak met je plannen. In de spreekkamer, bij de verloskundige, horen we graag hoe het met je gaat. Een goed moment om elkaar te zien en te spreken:

  • je bloeddruk wordt gemeten
  • we beoordelen de groei van het kindje in je buik
  • we luisteren naar het hartje
  • we geven voorlichting
  • we beantwoorden al jullie vragen

Aandacht

Iedere zwangerschap is anders, iedere zwangere is anders. Heb je het nodig om vaker op controle te komen of heb je meer tijd nodig om vragen of zorgen te bespreken? Geef het gerust aan, we maken graag extra ruimte voor je op het spreekuur. Geef je voorkeur aan begeleiding door één of twee vaste verloskundigen? Ook dat kan! Aan iedere zwangere wordt een casemanager toegewezen. We bieden je graag de zorg die bij jou past.

Centering Pregnancy

Lijkt het je fijn om meer te weten of jouw zwangerschap, bevalling en de kraamperiode en om samen met andere zwangeren je zwangerschap te beleven? Met Centering Pregnancy is dit mogelijk. Centering Pregnancy is een vorm van zwangerschapsbegeleiding in groepsverband. Waar wij als verloskundigen tijdens gewone controles ongeveer 15 min de tijd hebben, is er bij Centering Pregnancy meer tijd en ruimte om op al je vragen in te gaan. Iets voor jou? Bekijk voor meer informatie onze pagina Centering Pregnancy.

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren