Sommige baby’s hebben bij de geboorte een zeer kort tongriempje. Dit kan tot problemen leiden bij het goed drinken aan de borst of uit de fles. Op latere leeftijd kan het problemen met de spraak en mondhygiëne geven. Het klieven van het tongriempje is een snelle en eenvoudige ingreep waarmee deze problemen verholpen en voorkomen kunnen worden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het klieven duurt slechts een paar seconden. De tong wordt iets omhoog gehouden, zodat het tongriempje goed zichtbaar is. Vervolgens wordt het riempje ingeknipt. Verdoven is niet nodig bij baby’s, aangezien het tongriempje weinig bloedvaten en zenuwen bevat. Wij klieven tot en met 6 weken na de geboorte.

Kosten

Voor het klieven van de tongriem brengen wij €75,00 in rekening. Deze rekening kun je indienen bij je zorgverzekeraar, soms wordt deze vergoed uit de coulance regeling.

Meer informatie?

In onderstaande folder lees je meer informatie over het klieven van een (te) korte tongriem. Heb je vragen over de tongriem van je baby of wil je een afspraak maken voor het klieven van de tongriem? Neem dan contact met ons op.

Welkom!

  • Een vast vertrouwd team
  • Echo’s in eigen praktijk
  • Avondspreekuren

Folder

Klieven van de tongriem
Download